Tips voor thuisinstallaties van auto-laadstationsAls u een plug-in voertuig heeft, wilt u misschien uw opties verkennen in oplaadpunten voor thuisauto's. Hoewel dit geen verplichte aankopen zijn, heeft het wel voordelen om er een te hebben voor je plug-in auto. Met de toename van de aankoop van elektrische voertuigen in de afgelopen jaren, maken steeds meer fabrikanten auto-laadstations geschikt voor aankoop en installatie van woningen.

Veel plug-in voertuigen kunnen met succes worden opgeladen via een standaard 110-volt muurstekker, ook wel "niveau 1 opladen" genoemd. Een groot nadeel van deze laadoptie is echter de tijd die nodig is om uw voertuig op te laden. Afhankelijk van het batterijniveau en de grootte van de batterij, kan het laden slechts acht uur en wel twintig uur duren via een stopcontact. Bijvullen vanaf auto-laadstations staat bekend als "niveau 2 opladen". Dit laadniveau zal twee tot vier keer sneller zijn dan bij een stopcontact, wat u veel meer flexibiliteit met uw voertuig kan geven. Iedereen die regelmatig een plug-in-voertuig gebruikt, moet van plan zijn een station aan te schaffen om ervoor te zorgen dat uw voertuig klaar is om te gaan wanneer u het nodig heeft.

Winkelen tips

Het helpt om te weten welke functies u mogelijk nodig heeft. De configuratie van uw garage, het schema dat u normaal gesproken voor het laden in acht neemt en uw huishoudelijke elektrische dienst zouden factoren moeten zijn bij uw aankoopbeslissing. Iemand die een voertuig 's nachts oplaadt, heeft mogelijk andere laadbehoeften dan iemand die continu oplaadt bij elke pitstop op de oprit.

Installatietips

Een elektricien met ervaring in autolaadstations is van cruciaal belang voor dit project. De elektricien kan advies geven over de stroomsterkte in het huishouden die nodig is ter ondersteuning van het systeem, de aankoop van stroomonderbrekers Evbox laadpaal en de installatielocatie voor optimaal gemak en redelijke installatiekosten. Het is ook gebruikelijk om upgrades aan te brengen in de elektrische bedrading van een huis om de verhoogde belasting van de elektrische auto aan te kunnen.

Vereiste vergunningen

Mogelijk hebt u een speciale vergunning nodig om bepaalde oplaadapparaten bij u thuis te gebruiken. Als u een vergunning wilt aanvragen, dient u de documentatie ter beoordeling in bij uw gemeente. Mogelijk moet u het kantoor persoonlijk bezoeken of kunt u de vergunning online aanvragen. Verwacht een vergoeding te betalen voor de vergunning. Het is ook waarschijnlijk dat de lokale gemeente inspecties uitvoert van alle autolaadstations binnen haar rechtsgebied. Nadat u uw apparatuur hebt geïnstalleerd, plant u de inspectie. Een bouwinspecteur controleert de locatie van de installatie, eventuele upgrades die u hebt aangebracht aan uw elektrische systeem en eventuele wijzigingen die u heeft aangebracht aan de structuur van uw garage. Zolang de apparatuur en aanpassingen binnen de lokale codes vallen, moet u uw vergunning zonder problemen ontvangen.

Hoewel u wat kosten en moeite zult hebben bij deze installatie, vinden de meeste eigenaren van elektrische auto's die hun auto gebruiken het vaak de moeite waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *